|
|
| Autor |
Wiadomość |
yasieck [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-08-04, 17:31 Christian Dior - 1,5 euro czy warto?
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów,
Jestem tutaj nowy - monetami interesuje się od niedawna. Zacząłem od monety z Fryderykiem Chopinem i tak się zaczeło moje zainteresowanie mennicą paryską. Chciałbym kupić monetę Coco Chanel ale jeszcze jej nie ma, znalazłem natomiast 1,5 Euro Christian Dior. Podobno niski nakład i w ogóle warto. Sklepu Hyath nie znam, czy można mu zaufać? Prosze o porade (przepraszam ale jestem nowicjuszem w temacie).
PS. Czy Dior może kiedyś kosztować tyle co Chopin ? Ma w sumie taki sam nakład. |
|
|
|
|
 |
Hyath

Dołączył 904 dni temu Posty: 53 Skąd: Andrychów
|
Wysłany: 2008-08-04, 17:53 Re: Christian Dior - 1,5 euro czy warto?
|
|
|
Witam,
Monety euro można kupić także w innych sklepach wszak Hyath nie mam monopolu na sprzedaż tych pozycji w Polsce - mogę jednak zapewnić że dokładamy starań aby nasi Klienci z czasem nabrali przekonania że rozglądanie się na boki jest zbędne :)
W sprawie Diora już pisałem a Chopin to klasyka której posiadania szczerze gratuluje.
Pozdrawiam,
Hyath |
|
_________________ " Biznes to coś więcej niż pieniądze. Hyath to coś więcej niż monety ... " |
|
|
|
 |
leon
Dołączył 828 dni temu Posty: 158
|
Wysłany: 2008-08-04, 20:17
|
|
|
drogi yasiecku co do Hyath to myślę, ze z taką pewną dozą nieśmiałości mozesz mu zaufać
to że zainteresowałeś się mennicą francuską świadczy o twojej mądrości i przezorności zarazem i są duże szanse, że z czasem będziesz czerpał profity ze swego zainteresowania MdP. co do diora i chopina to logika podpowiada, ze dior nigdy nie powinien być tak drogi jak chopin ale z logiką panie dzieju teraz różnie bywa. jeśli czujesz się przyciśnięty i musisz coś zbierać to najpierw kup jakieś katalogi, cos popatrz trochę a jak cię kieszeń swędzi i masz napad zakupów to kupuj coś z niskonakładowych- tu raczej sie nie pośliźniesz |
|
|
|
|
 |
Legion

Dołączył 901 dni temu Posty: 187 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-08-04, 20:20
|
|
|
| Cytat: | | Sklepu Hyath nie znam, czy można mu zaufać? | kupilem jedna monete ostatnio i szczerze polecam.
witamy |
|
_________________ Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój, Za każdy kamień twój, stolico, damy krew. Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój, Gdy padnie rozkaz twój, poniesiem wrogom gniew! |
|
|
|
 |
gregi1973

|
Wysłany: 2008-08-04, 20:23 Re: Christian Dior - 1,5 euro czy warto?
|
|
|
| yasieck napisał/a: | | Witam wszystkich forumowiczów, |
Witaj
| Cytat: | | Czy Dior może kiedyś kosztować tyle co Chopin ? Ma w sumie taki sam nakład. |
Myślę , że to moneta z przyszłością .....dobra na długoletnią inwestycję ...ale Chopin zawsze będzie wyżej ceniony
o monecie mozesz trochę poczytać bo ma na forum już swój temat
http://www.eurokolekcja.e...znika-vt336.htm
Co do sklepu Hyatha - bardzo solidny sprzedawca , możesz poczytać poniżej link
http://www.eurokolekcja.e...tique-vt342.htm |
|
_________________ "Każde działanie niesie ze sobą ryzyko, ostrożność zatem nie na unikaniu niebezpieczeństw polega , ale na szacowaniu ryzyka i zdecydowanym działaniu".
http://i42.tinypic.com/dynpjk.gif |
|
|
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
11% |
197/1795 |
|
|
|
|
 |
Syn_Sama

Dołączył 902 dni temu Posty: 205
|
Wysłany: 2008-08-04, 21:06
|
|
|
witaj
fajnie widziec nowa twarz na naszym skromnym forum
potwierdze slowa juz wypowiedziane...
jest jeszcze czas aby zakupic niskonakladowe monety z Francji plus ( choc coraz rzadziej ) poobcinane naklady ( seria Verne )
Dior ? - tego akurat bym nie ruszal
Hyath - jan najbardziej godzien zaufania Gentelman z klasa... |
|
_________________ "Nie mówię, że nie lubie pieniędzy, mało jest ludzi,którym marzy się życie w nędzy" - FISZ |
|
|
|
 |
Hyath

Dołączył 904 dni temu Posty: 53 Skąd: Andrychów
|
Wysłany: 2008-08-06, 08:51
|
|
|
Witam,
3.000 sztuk i czas ... który tradycyjnie zrobi swoje.
Inwestycja dla osób, które nie chciałyby kiedyś przegapić zakupu Diora i jednocześnie są w stanie zapomnieć przez pewien czas o tym że kupili daną monetę.
Wydaje mi się że duet Chanel-Dior będzie się bardzo ładnie prezentował ... szkoda jedynie ta pierwsza pozycja zostanie wydana w nieco wyższym nakładzie.
Pozdrawiam,
Hyath |
|
_________________ " Biznes to coś więcej niż pieniądze. Hyath to coś więcej niż monety ... " |
|
|
|
 |
|
|