|
|
| Autor |
Wiadomość |
widel
Dołączył 510 dni temu Posty: 23 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 2009-05-19, 16:19 euro-pytanie widla-gdzie kupowac???
|
|
|
jak w temacie, czy jestem skazany na monopol Allegro i Ebay'a ? oczywoście pozostaje jeszcze Best Euro Coins a co jesli interesująca mnie moneta nie znajduje sie na tych stronach? bede wdzięczny za linki gdzie można wyrwać coś fajnego |
|
|
|
|
 |
bebes

Pomogła: 4 razy Dołączyła 904 dni temu Posty: 3687 Skąd: Dziki Zachód
|
Wysłany: 2009-05-19, 17:36
|
|
|
Nie , nie jesteś skazany na te dwa portale aukcyjne, "skazać na nie" możesz się sam.
Niech punktem wyjścia będzie zapoznanie się z tematem "Sklepy numizmatyczne"
http://www.eurokolekcja.e...tyczne-vt60.htm
Poza znalezieniem poszukiwanej przez siebie monety, ważna jest solidność sprzedającego oraz ceny jakie oferuje. |
|
_________________ Pozdrawiam_bebeś
"Jak było, tak było, przecież jakoś było, jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było." J.Hasek. |
|
|
| Poziom: 46 HP |
 |
 |
 |
 |
40% |
2991/7478 |
|
|
|
|
 |
widel
|
Wysłany: 2009-05-19, 19:04
|
|
|
dziekuje za odp , skoro juz mam wlasny imienny temat zadam kolejne pytanie na stronie www.euro-auflagen.de wiersz ''Belgia 2003'', kolumna ''Folder BU3'' przy nakładzie monet jest info ''oficjalny KMS Baby'' co to jest to ''Baby'' czyżby jakis medal o tej nazwie jako dodatek do KMS?? posiada ktos foteczke? |
|
|
|
|
 |
bebes

|
Wysłany: 2009-05-19, 19:38
|
|
|
| widel napisał/a: | | na stronie www.euro-auflagen.de wiersz ''Belgia 2003'', kolumna ''Folder BU3'' przy nakładzie monet jest info ''oficjalny KMS Baby'' co to jest to ''Baby'' czyżby jakis medal o tej nazwie jako dodatek do KMS?? posiada ktos foteczke? |
Jest to zestaw monet obiegowych "Baby" czyli niemowlę. Wydany dla osób, które chcą upamiętnić narodziny dziecka zestawem monet obiegowych z roku , w którym się urodziło. Zestaw ten, oprócz ośmiu monet obiegowych, zawiera miedzioniklowy medal przedstawiający niemowlę na jednej stronie, na drugiej można wygrawerować imię dziecka, datę urodzenia itp. |
|
"Jak było, tak było, przecież jakoś było, jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było." J.Hasek. |
|
|
 |
 |
 |
 |
40% |
2991/7478 |
|
|
|
|
 |
widel
|
Wysłany: 2009-05-20, 09:41
|
|
|
maaaaasakra czego to ludzie nie wymyslą ciekawe czy to wogóle ktos kupuje |
|
|
|
|
 |
gregi1973

|
Wysłany: 2009-05-20, 13:42
|
|
|
| widel napisał/a: | maaaaasakra czego to ludzie nie wymyslą ciekawe czy to wogóle ktos kupuje |
Kilka zestawów "Baby" - np Portugalskie są poszukiwane z racji obecności monety 2 euro o niskim nakładzie ...wiec kupują i to chętnie ... |
|
_________________ "Każde działanie niesie ze sobą ryzyko, ostrożność zatem nie na unikaniu niebezpieczeństw polega , ale na szacowaniu ryzyka i zdecydowanym działaniu".
http://i42.tinypic.com/dynpjk.gif |
|
|
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
11% |
197/1795 |
|
|
|
|
 |
bicki1

Wiek: 32 Dołączył 574 dni temu Posty: 176 Skąd: Katowice/Łódź
|
Wysłany: 2009-05-20, 14:12
|
|
|
| gregi1973 napisał/a: | | Kilka zestawów "Baby" - np Portugalskie są poszukiwane z racji obecności monety 2 euro o niskim nakładzie ...wiec kupują i to chętnie ... |
Sam posiadam taki zestaw z tego roku |
|
_________________ www.sercekryspinka.genik.pl
www.blog.sercekryspinka.genik.pl |
|
|
|
 |
gregi1973

|
Wysłany: 2009-05-20, 16:08
|
|
|
| bicki1 napisał/a: | | gregi1973 napisał/a: | | Kilka zestawów "Baby" - np Portugalskie są poszukiwane z racji obecności monety 2 euro o niskim nakładzie ...wiec kupują i to chętnie ... |
Sam posiadam taki zestaw z tego roku |
No właśnie i patrząc z perspektywy czasu - zestaw będzie stopniowo nabierał na wartości ..bo nakład 2 z Portugali w tym roku mały ... |
|
_________________ "Każde działanie niesie ze sobą ryzyko, ostrożność zatem nie na unikaniu niebezpieczeństw polega , ale na szacowaniu ryzyka i zdecydowanym działaniu".
http://i42.tinypic.com/dynpjk.gif |
|
|
 |
 |
 |
 |
11% |
197/1795 |
|
|
|
|
 |
widel
|
Wysłany: 2009-05-20, 22:53
|
|
|
oczywiście jako materiał inwestycyjny przy tak niskim nakładzie to jak najbardziej, miałem na mysli wartość kolekcjonerską, bo moich oczu raczej by to nie cieszyło, a propos wizerunek watykańskiej 2-eurówki 2009(rok Astronimii) dla mnie BOMBA!!! stasznie mnie sie podoba |
|
|
|
|
 |
widel
|
Wysłany: 2009-05-20, 23:00
|
|
|
| gregi1973 napisał/a: | | No właśnie i patrząc z perspektywy czasu - zestaw będzie stopniowo nabierał na wartości ..bo nakład 2 z Portugali w tym roku mały ... |
a może Administrator założy nowy wątek EUROINWESTYCJE?? bo widzałem na forum inwestycje w złoto,ale w euro nie...powoli spekuła opuszcza IIIRP i łapie sie za euro, mysle ze w najbliższym czasie ten wątek bedzie kwitł |
|
|
|
|
 |
bebes

|
Wysłany: 2009-05-21, 02:08
|
|
|
| widel napisał/a: | a może Administrator założy nowy wątek EUROINWESTYCJE?? bo widzałem na forum inwestycje w złoto,ale w euro nie...powoli spekuła opuszcza IIIRP i łapie sie za euro, mysle ze w najbliższym czasie ten wątek bedzie kwitł |
Forum jest otwarte na różne inicjatywy......tylko ta etykietka "spekuły" nie bardzo tu pasuje.
A czy na euro można zarobić? Gdyby nie, to ebay europejski egzystowałby tylko na monetach przed wprowadzeniem euro. |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
40% |
2991/7478 |
|
|
|
|
 |
unknown
Administrator

|
Wysłany: 2009-05-21, 03:00
|
|
|
| Cytat: | | a może Administrator założy nowy wątek EUROINWESTYCJE? |
Jest dział "Monety Ogólnie" - można tam takie wątki rozwijać, jednak ujęte bardziej precyzyjnie. |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
10% |
179/1795 |
|
|
|
|
 |
|
widel
|
Wysłany: 2009-05-21, 20:17
|
|
|
| a jak to jest jesli chodzi o monety watykanu?? ponoc włosi klepią je dla nich, ale gdzies wyczytałem ze Watykan posiada własną mennice |
|
|
|
|
 |
bebes

|
Wysłany: 2009-05-21, 21:43
|
|
|
| Monety watykańskie są produkowane przez mennicę włoską w Rzymie. Mennica ta tradycyjnie jest też producentem monet dla San Marino. |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
40% |
2991/7478 |
|
|
|