Akurat jestem w Finlandii i staram sie zglebic temat sprzedazy monet. Z mojego doswiadczenia wynika, ze w sklepie rapahaja nie ma co kupowac. Doslownie. Monet jest kilka. Jezeli jakas moneta ma sie ukazac, w sklepie sa zamowienia w formie pocztowek. Wystarczy wypelnic swoje dane i wrzucic do skrzynki lub zaniesc do sklepu. Po jakims czasie przychodza do domu monety. Przesylka kosztuje ok. 6 euro. W sklepie mozna kupic kilka rodzajow dwojek obiegowych. Sprzedaja je jedynie w kapslach za ... 7,90 euro! I to jest caly sklep firmowy (?) mennicy. Na stanie nie ma prawie nic.
Natomiast duzy wybor, ale tylko finskich monet euro i to gora z 2008 r. jest na pocztach. Cena taka sama jak emisyjna.
Jest tez kilku hurtownikow, ktorzy czasami sprzedaja euro troche taniej niz cena emisyjna.
Nie wiem jak to sie dzieje, ale czasem na naszym allegro mozna finska monete kupic taniej niz w Finlandii.
A jak kogos interesuje finskie allegro to moze szukac tutaj www.huuto.fi. Jest ono tylko po finsku i w mojej ocenie daleko mu do naszego allegro. A jak kogos interesuja ceny monet polskich niech rzuci do wyszukiwarki haslo: Puola i wszystko bedzie jasne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum