|
|
| Autor |
Wiadomość |
Martin_Tychy

Dołączył 421 dni temu Posty: 206 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 2009-11-30, 21:33 Internetowy katalog obiegowych monet euro
|
|
|
Serdecznie zapraszam na Numidię.
Dzisiaj udostępniliśmy katalog obiegowych monet euro. Zachęcamy do odwiedzin.
http://numidia.pl/forum/viewtopic.php?p=788#788
Link do katalogu:
http://numidia.pl/katalog.php?kat=2
Może komuś się przydadzą informację zawarte w katalogu. W przyszłości prawdopodobnie pojawią się jeszcze monety kolekcjonerskie.
PS Nie widziałem czy tu to napisać czy w "Pytaniach początkujących kolekcjonerów" a może w "Bocznicy". Jeżeli uznacie, że tu to się nie nadaje to proszę przenieście |
|
_________________ Katalog monet obiegowych euro
"Kolekcjonerzy to ludzie szczęśliwi"
J. W. Goethe |
|
|
|
 |
Tom0000
Dołączył 387 dni temu Posty: 408
|
Wysłany: 2009-11-30, 23:51
|
|
|
Dzieki za info. Katalog ten podaje dosc malo parametrow: dostepne nominaly, materialy z ktorych wykonano monety , ich wielkosci i ciezar.
Czy sa kraje , ktore maja te parametry inne od standardu i wartosci stosowanych przez reszte krajow ? Ktore to kraje ? |
|
|
|
|
 |
unknown
Administrator

|
Wysłany: 2009-12-01, 09:03
|
|
|
Tom0000 - nie wyzłośliwiaj się
Jest też zdjęcie - trzeba najechać kursorem na opis.
Włozyli w to sporo pracy i jakaś baza jest. |
|
|
|
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
10% |
179/1795 |
|
|
|
|
 |
Tom0000
Dołączył 387 dni temu Posty: 408
|
Wysłany: 2009-12-01, 09:26
|
|
|
Poczatki :)
Zycze kolegom aby rozwijali ten katalog, aby w przyszlosci wszyscy w PL dawali do niego odnosniki traktujac go jak 100% pewne zrodlo wiedzy.
Jesli potrzeba bylaby jakis konsultacji , pomyslow czy moze materialow to ja i pewnie nie tylko ja , deklaruje mozliwa pomoc. |
|
_________________ Moneta to cos , co jest w stanie spelniac role obiegowego srodka platniczego w sposob efektywny. |
|
|
|
 |
Martin_Tychy

Dołączył 421 dni temu Posty: 206 Skąd: Tychy
|
|
|
|
 |
Tajniak [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-12-01, 16:27
|
|
|
Oczywiście jak Martin napisał, można kliknąć w nominał monety i pojawi się wtedy więcej informacji.
Jeżeli macie jakieś uwagi, pomysły, sugestie do tego katalogu piszcie tutaj na PW, mój e-mail lub na forum Numidii. |
|
|
|
|
 |
PiPO
Dołączył 386 dni temu Posty: 25
|
Wysłany: 2009-12-01, 16:36
|
|
|
| Tajniak napisał/a: | | Oczywiście jak Martin napisał, można kliknąć w nominał monety i pojawi się wtedy więcej informacji. |
No i najwazniejsze, zeby pojawialy sie wszystkie monety, ktore zostaly wyemitowane. Teraz np. jesli odwiedzimy Wlochy i rocznik 2009 nie znajdziemy tegorocznej obiegowej dwojki.
Powstal portal - teraz zyczyc nalezy wytrwalosci i starannosci w uzupelnianiu danych. Oby jak najszybciej. |
|
|
|
|
 |
Tajniak [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-12-01, 18:01
|
|
|
Większość monet z 2009 roku nie dodałem, bo ten rok się jeszcze nie skończył, a nakłady mogą się jeszcze pozmieniać. Nie chciałem, aby ktoś wchodząc na stronę skorzystał z błędnego nakładu.
PS. PiPO, Numidia nie powstała niedawno. Już od dłuższego czasu funkcjonuje tylko może nie tak intensywnie jak teraz |
|
|
|
|
 |
Tajniak [Usunięty]
|
|
|
|
 |
adamu