|
|
| Autor |
Wiadomość |
basti
Dołączył 823 dni temu Posty: 102
|
Wysłany: 2009-06-14, 21:30 Luxemburg 2 Euro 2009
|
|
|
| Do kupienia już jest tegoroczna moneta obiegowa 2 EURO z Luxemburga, nakład można powiedzieć minimalny ,bo 240 tyś , ale widzę że w Polsce monety z Luxemburga nie cieszą się popularnością, na allegro praktycznie brak, znalazłem tylko u Maczka. Czy tak niski nakład, zapewni jej "sukces" mimo braku zainteresowania monetami z Luxemburga w Polsce ? Na ebay-u całkiem sporo aukcji, także rolki, w całkiem przyzwoitych cenach. |
|
|
|
|
 |
gregi1973

|
Wysłany: 2009-06-15, 15:03 Re: Luxemburg 2 Euro 2009
|
|
|
| basti napisał/a: | | widzę że w Polsce monety z Luxemburga nie cieszą się popularnością, |
dlaczego tak sądzisz ....
| basti napisał/a: | | na allegro brak | - bo ta moneta już była dość dawno temu na allegro dostępna i kto miał ja kupić to juz to pewnie zrobił - to tegoroczna emisja
ze sklepu w Luksemburgu - znikneły momentalnie - jej cena napewno będzie nabierała stopniowo wartości , ale na to trzeba poczekać kilka lat .... |
|
_________________ "Każde działanie niesie ze sobą ryzyko, ostrożność zatem nie na unikaniu niebezpieczeństw polega , ale na szacowaniu ryzyka i zdecydowanym działaniu".
http://i42.tinypic.com/dynpjk.gif |
|
|
| Poziom: 27 HP |
 |
 |
 |
 |
11% |
197/1795 |
|
|
|
|
 |
jako

Dołączył 747 dni temu Posty: 378 Skąd: europa
|
Wysłany: 2009-06-15, 16:54
|
|
|
| moim skromnym zadniem moneta jest troche napompowana i wyreklamowana bo niby niski naklad tyle ,ze ten caly Luksemburg ma tyle ludnosci (ok 450 tysiecy)co nasz Gdansk wiec taki naklad to i tak jest calkiem spory.Sasiednia Holandia z ludnoscia 15 milionow ma od jakiegos czasu porownywalne lub nizsze naklady i specjalnie drogo nie stoi. Na ebayu monete te mozna kupowac calymi rolkami.W dluzszej perspektywie byc moze zyska jenak na wartosci. |
|
|
|
|
 |
konrad513
Dołączył 585 dni temu Posty: 41
|
Wysłany: 2009-06-19, 19:15
|
|
|
Oj nie zgodziłbym się z tobą. Ja stawiam że rolka Luksemburgu da zarobić Może kokosów z tej inwestycji nie będzie ale na pewno nie stracisz. To jest tylko 240 tyś więc nie dziwie się że od razu rozeszły się jak świeże bułeczki. |
|
|
|
|
 |
jako

Dołączył 747 dni temu Posty: 378 Skąd: europa
|
Wysłany: 2009-06-19, 20:07
|
|
|
| ja nie mowie,ze sie straci .Naklad ,jest rzeczywiscie skromny ale patrzac na np.Holandie to juz wcale nie tak specjalnie niski.Napisalem ,ze w dluzszej perspektywie moze wzrosnac jeszcze .Obecnie rolki sa do dostania za ok 70 pare euro (w aukcjach kup teraz) kiedy LCB je sprzedawal po 57 (nominal 50 euro). |
|
|
|
|
 |
|
|